Forestillingene     Lenker     Gjestebok

April 1990:
Doktor mot sin vilje
Ann Iren Andersen, Barbro Aasen, Håvard Schanche, Ronny Nilsen, Beate Olsen, Katrine Høgestøl, Eva Fredriksen og Ståle Thanke

Av Jean Babtiste Molliére

Stykket ble vist på UKM i Karasjok først i april 1990. Dette var første gang vi ble bedt om å underholde for betaling. Senere på våren ble stykket vist i Berlevåg.

Hovedpersonen i dette stykket er Scanarel, vedhugger og gift med Martine. De to krangler stadig, og det ender av og til med at kona får juling.

For å hevne seg, utleverer Martine mannen sin til to av tjenerne til Monsieur Gerhard. Han har en datter som har kjærlighetssorg og later som om hun har blitt stum. Tjenerne som leter etter en passelig doktor, blir fortalt at om de bare pryler Scanarel nok, så går han med på å være doktor. De lykkes.

Hos Monsieur Gerhard må han hjelpe seg så godt han kan med latin og uforståelige teorier. Han fatter også interesse for kona til en av tjenerne, som han vil kurere på sin måte- enda hun ikke er det minste syk. Hva som er galt med datteren til Gerhard skjønner han straks. Hun elsker Leander, men fordi han ikke er rik nok blir det ikke noe giftemål.

Scanarel lar Leander kle seg ut som en apoteker. Slik får han treffe Luciende (Gerhards datter). Hun får igjen stemmen, og de to flykter sammen. Gerhard oppdager dette og vil ha Scanarel hengt. I mellomtiden dør onkelen til Leander og etterlater ham en stor arv. De to elskede kommer tilbake - og alt ender i fryd og gammen.


Sorter roller Sorter skuespiller
 
Gerhard Ann Iren Andersen
Jacobine Barbro Aasen
Martine Beate Olsen
Lucinde Eva Fredriksen
Robert Eva Fredriksen
Lucas Håvard Schanche
Valeer Katrine Høgestøl
Sqanarell Ronny Nilsen
Leander Ståle Thanke

Medhjelpere:

Frisør Linda Fredriksen
Instruktør Harald Sætervold
Hilde Mjelde Olsen
Kostymer Elsa Mjelde
Kulisser Hilde Mjelde Olsen
Lys Bjarne Olsen
Inge Harry Olsen
Jan Ananiassen
Sminke Kari Ann Hagen
Mary Gundersen

 
Vi har 40 bilder fra denne forestillingen.
Trykk på ett av bildene for å åpne galleriet! Bruk menyknappene eller dra fingeren over skjermen for å bla i galleriet.

Forestillingene


   Web-versjon Kontakt oss   
©2020 Inge Harry Olsen
Personvern